Yuverta vmbo Kesteren

Yuverta vmbo Kesteren

Yuverta vmbo Kesteren  is een school die van betekenis wil zijn voor de vmbo leerling van alle leerwegen (Basis, Kader, Gemengd en Theoretisch).

Onze school kenmerkt zich door betrokkenheid, zorg voor elkaar en respectvol gedrag in een kleinschalige omgeving. Ons doel is elke leerling de meest optimale omstandigheden aan te bieden om na vier jaar af te kunnen sluiten met een diploma.

Goed onderwijs is de basis hiervoor. Hiermee bedoelen wij dat we omgaan met de verschillen tussen leerlingen in een uitdagende leeromgeving met betrokken en enthousiaste docenten. Zo dagen wij onze leerlingen uit om samen te werken, te reflecteren, ondernemend te zijn. We maken hierbij gebruik van onze omgeving; alles wat met ‘groen’ te maken heeft: tuinen en parken, dierentuinen en kinderboerderijen, gezonde voeding, bloemschikken en ontwerpen, duurzame techniek… Onze leerlingen kunnen zich binnen en buiten het ‘groen’ oriënteren op hun vervolgopleiding. Dat doen ze bijvoorbeeld door het lopen van stages in bedrijven van hun eigen keuze: winkel, kinderdagverblijf, kapsalon en dergelijke. Met een vmbo-diploma van Helicon kun je doorstromen naar elke MBO opleiding in Zorg en Welzijn, Economie, Techniek en Groen.

Samen zijn we trots zijn op onze school en de resultaten van onze leerlingen!
www.yuverta.nl